Clubclothing

For orders over € 50, you will receive a free grip

Clubkleding & teamkleding informatie pagina voor Badminton

Bijna alle badmintonclubs in Nederland kiezen voor teamkleding of clubkleding. Soms kiezen clubs alleen voor kleding voor een paar teams maar vaak kiezen clubs voor kleding voor de hele badmintonvereniging. Voor de meeste competities is teamkleding ook verplicht. Maar ook voor de spelers die geen competitie of toernooien spelen is het leuk om in dezelfde kleding te spelen. Dit zorgt natuurlijk ook voor een mooie en professionele uitstraling en herkenbaarheid voor de club.

In sommige gevallen heeft een badmintonclub een commissie die al eerder badmintonkleding voor de club heeft besteld maar vaak zijn er ook vrijwilligers die dit voor het eerst doen. Het kan best een lastig proces zijn om de juiste kleding te kiezen zodat iedereen op de club tevreden is. Bij Badmintonplanet maken wij het je namelijk graag zo makkelijk mogelijk. Heel veel clubs binnen en buiden Nederland kozen al voor een samenwerking met ons. Daarom helpen wij je graag om dit overzichtelijker te maken.

Op je nu voor je club op zoek bent naar nieuwe badminton teamkleding of badminton clubkleding, op deze pagina vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Dit zijn de belangrijkste punten om naar te kijken. Deze worden (binnenkort) hieronder besproken.

Welk merk past het beste bij de club?

 • Hoe kies je het merk dat past bij de eisen die je aan de kleding stelt?
 • Vanaf welk moment en hoe lang dient de clubkleding leverbaar?
 • Kiest de verenging voor een unisex model, of dient er ook een getailleerd damesmodel leverbaar te zijn?
 • Zijn er naast de senioren maten ook kindermaten nodig. Als dat zo is, wat is dan de kleinste maat die er nodig is?
 • Wat het bedrag dat de club aan een (on)bedrukt shirt uit wil geven?
 • Dienen er in de kleding bepaalde (club)kleuren terug te komen?

Wat is belangrijk voor het bedrukken van de kleding?

 • Dient de kleding bedrukt te worden?
 • Heeft de club de juiste logo’s van de club en de eventuele sponsoren?
 • Wat kost het bedrukken van clubkleding?

Hoe werkt het bestelproces bij Badmintonplanet?

 • Wij sturen je een passet toe, of je kan deze op komen halen.
 • Je geeft ons de maten door die nodig zijn.
 • Als het bedrukt dient te worden ontvang je van ons een digitale proefdruk.
 • Is alles akkoord dan gaan wij de kleding voor je bedrukken.

Heb je vragen over clubkleding? Neem dan contact met ons op zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Image

Welk merk past het beste bij de club?

Image

Bedrukken van clubkleding en teamkleding.

Door het plaatsen van logo’s en namen op badmintonkleding verandert de kleding in echte teamkleding of clubkleding. Dit maakt de kleding vaak mooier en herkenbaarder. Badmintonplanet heeft veel ervaring met het bedrukken van de kleding en adviseert hier graag in.

Belangrijk is dat de logo’s van de club en of sponsor(en) in de juiste bestandsformaten beschikbaar zijn. Meestal is dat een .ai of een .eps. Maar het logo kan ook als vectorenbestand in een PDF file staan.

Hoe meer kleuren er gebruikt worden in een bedrukking hoe duurder deze wordt. Daarom worden de meeste shirts in 1 kleur bedrukt. Dat is vaak ook een mooie oplossing. Omdat sommige logo’s er niet mooi uitzien in 1 keur of omdat sommige logo’s niet aangepast mogen worden zijn er natuurlijk ook voldoende verenigingen die er voor kiezen om logo’s in meerder kleuren te laten plaatsen.

Als je ons laat weten welke bedrukkingen er nodig zijn maken wij daar een mooie offerte voor. Natuurlijk maken wij voor elke clubkleding bestelling die er bij Badmintonplanet wordt geplaatst eerst een digitale proefdruk. Pas na akkoord van deze proefdruk wordt de kleding bedrukt. Zo weet je vooraf precies hoe de kleding er uit komt te zien en dat dit helemaal naar wens zal zijn.

Badmintoplanet maakt ook graag een mooi voorstel met extra korting wanneer het logo van Badmintonplanet op de kleding geplaatst mag worden.

Image

Hoe werkt het bestelproces bij Badmintonplanet?

Het is fijn om vooraf te weten waar je aan toe bent. Daarom leggen wij graag goed aan je uit hoe het bestellen werkt.

Weet je zelf al welk kleding het wordt dan kan je makkelijk verder gaan met de volgende stap. Weet je dat nog niet en kan je ook geen antwoord vinden op je vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Weet je wat je wil bestellen? Mooi. Laat het ons even weten. Wij zetten alle kosten netjes onder elkaar. Je weet dan precies wat de kosten van de kleding en van het bedrukken zijn. OP die manier heb je alle informatie netje op papier staan.

Als je een keuze hebt gemaakt en je weet welke kleding je wilt bestellen dan reserveer je bij Badmintonplanet een passet. Wij sturen je deze passet toe, of je kan deze op komen halen. Normaal gezien gebruikt een club deze passet twee weken. Hiermee kan de club kijken welke maten er nodig zijn en er een bestelling van maken. De passet kan dan teruggestuurd of gebracht worden naar Badmintonplanet. Gebruik hiervoor het retourformulier dat je onder aan de website vindt.

Als je alle maten verzameld hebt geef je deze aan ons door. Dit kan via de mail of via de website. Wij maken dan een factuur met alle kosten duidelijk bij elkaar. Na akkoord zullen wij zorgen dat deze kleding zo snel mogelijk voor je klaar ligt.

Dienen wij de kleding ook voor je te bedrukken? Dan maken wij daarvoor een mooie professionele digitale proefdruk. Bij een bestelling van kleding rekenen wij hier geen kosten voor. Deze is dan helemaal gratis. Op deze proefdruk zie je precies hoe de kleding er uit komt te zien. Denk hierbij aan de plaatsing, de kleuren etc. Als wij akkoord ontvangen op de proefdruk dan kan de kleding bedrukt worden.

Als we deze stappen hebben doorlopen is de kleding helemaal klaar kan de kleding naar de spelers toe.

* Incl. BTW